Регионална библиотека „Партений Павлович” обяви победителите в конкурса, организиран с подкрепата на евродепутата Емил Радев

Горди сме да обявим, че 51 талантливи деца се вдъхновиха и се включиха в конкурса за есе и рисунка, организиран от Регионална библиотека „Партений Павлович” с подкрепата на евродепутата от ЕНП/ГЕРБ и посланик на библиотеките в Европейския парламент Емил Радев. Поради възникналата пандемия от COVID-19 срокът за подаване на творбите беше удължен до 10 юни, след което жури определи победителите, които получиха своите награди от Светла Ангелова, директор на библиотеката.

Тя изказа благодарност към Емил Радев за доброто партньорство през годините. Като посланик на библиотеките в ЕП българският евродепутат е ангажиран с каузата на библиотечната общност и последователно подкрепя нейни инициативи. Със съдействието му бяха осигурени предметните награди за конкурса. Вярваме, че заедно ще продължим да работим все така активно за развитието на силистренската библиотека.

Директорът Светла Ангелова се срещна индивидуално с всеки от отличените участници, за да го поздрави за вдъхновението и интереса към обявените теми. Тя прикани децата да се включат и в предстоящите кампании на библиотеката, като им пожела през лятната ваканция да се насладят и на удоволствието от книгите, пълни с интересни истории и забавни приключения.

В конкурса за есе на тема „Моята Европа” своите размисли и впечатления споделиха ученици от V до VII клас. Сред участниците имаше представители на Бургас, Лом и Силистра. С награда бе удостоен Деян Великов от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в град Силистра.

В конкурса за рисунка на тема „Чиста природа за по-добро бъдеще” младите художници бяха разпределени в две възрастови групи. Своите творби изпратиха 46 деца.

Във възрастовата група - I-II клас:

I място - Калоян Ников, ОУ „Отец Паисий”

II място - Калояна Тодорова, Обединен детски комплекс

III трето – Сияна Антонова, Обединен детски комплекс

Във втората възрастова група - III-IV клас:

         I място - Виктория Йорданова, Обединен детски комплекс

II място - Елизабета Недкова, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”

III трето – Теодора Тодорова, ОУ „Иван Вазов”

Поощрителни награди:

  • Магдалена Георгиева, Обединен детски комплекс
  • Мартина Иванова, Обединен детски комплекс

Рисунките от конкурса жителите на града, могат да разгледат във фоайето на библиотеката през месец юли. За да могат повече хора да видят творбите, осигурихме и виртуално разглеждане на експозицията. Благодарим ви, художници и творци!

В момента има 130  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си.