На 13 ноември в зала „Диоген Вичев” на Регионална библиотека „Партений Павлович” се състоя премиера на стихосбирката „Звезди в капчука” на поета Дойчин Дойнов.
Събитието беше организирано от Община Силистра, Дирекция „Хуманитарни дейности” - отдел „Култура”, Регионална библиотека „Партений Павлович” и Литературно сдружение „Реката и приятели”.
Ваня Игнатова - ст. експерт по Български език и литература към РУ на МОН – Силистра, представи пред силистренската публика поета и човека Дойчин Дойнов, след което заедно с него, чрез вдъхновяващ прочит, въведоха гостите в колоритния свят на стихосбирката.
Коментар за поетичната книга направи Марияна Стоянова - председател на литературното сдружение, като отбеляза, че това са стихове, въздействащи с ритмическо разнообразие и смела пластика. Тя сподели, че е впечатлена от богатството на поетичната вселена на стихосбирката на Дойнов.
Цветана Игнатова - директор Дирекция „Хуманитарни дейности” към Община Силистра, благодари на автора за гостуването му и сподели своето възхищение от поетичните му творби.
Г-жа Даниела Недялкова - директор на Регионалната библиотека връчи на г-н Дойчин Дойнов поздравителен адрес с вдъхновяващо послание: „Поезията Ви е лъчът, който се пречупва през сълзите ни и обагря дъга в нас”.
За музикалното настроение на вечерта благодарим на Дария Нотева и Александър Събев, които чрез звуците на своите китари ни потопиха в прочувствения свят на стиховете.

ЗА АВТОРА:
Дойчин Дойнов е роден в Разград. Завършил е история в Каменец Подолски, Украйна. Публикувал е стихотворения в почти всички значими български литературни издания, сред които „Съвременник”, „Литературен вестник”, „Пламък” и др. Автор е на поетичните книги „Земните пътеки”(1990) и „Стихове на любовта и забравата”(2014). Преводач от украински и руски език.

В момента има 368  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си.