АКАДЕМИЯ ЗА ТВОРЧЕСКО ПИСАНЕ

Регионална библиотека „Партений Павлович“ и РУ на МОН – Силистра организираха и проведоха втори пореден семинар по творческо писане за ученици от пети до седми клас. Събитието е част от инициативите за осъществяване на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността. Организаторите си поставят за цел да стимулират творческите възможности на подрастващите, като развиват отношението им към словото, като провокират интереса им към книгите и възпитават у учениците умение да изразяват своя емоционален свят.
Поздравления поднесоха г-жа Габриела Миткова – началник на РУ МОН - Силистра, г-жа Ваня Игнатова - старши експерт БЕЛ и г-жа Даниела Недялкова – директор на силистренската библиотека.
Есенният семинар беше ръководен от г-жа Искра Йорданова - учител по БЕЛ в ПМГ„Св. Климент Охридски“. Въведението включваше психологически игри и творчески инвенции. Модераторът запозна учениците с основните насоки за писане на поезия и проза и ги провокира да сътворят художествени текстове според зададени критерии. Нейни асистенти бяха Теди и Селин – гимназистки от ПМГ и призьори на множество национални литературни конкурси.
В класа по творческо писане взеха участие 22 ученици от шест силистренски училища – ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, СУ „Дръстър“, ОУ „Отец Паисий“, СОУ „Н.Й. Вапцаров”,ОУ „Иван Вазов“ и ПМГ „Св. Климент Охридски“.
За активното си участие в класа по творчество участниците получиха сертификати и книги.
Г-жа Д. Недялкова им пожела: „Не е задължително светът да бъде такъв. Нещата могат да са различни. Това зависи от всички Вас, но и от всеки от Вас. Затова пожеланието ми е да Четете!!!! Да четете художествена литература и фантастика! Да оставите мисълта си да полети с крилете на въображението и да творите своя уникален свят на белия лист с ума, с чувствата; с шепа пунктуационни знаци и 30 букви! Сътворявайте светове, творете бъдещето!”

 

В момента има 241  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си.