ФОТОИЗЛОЖБА НА ЛУИЗА НИКОЛОВА И ДОНКА БОРИСОВА ОТ ФОТОШКОЛА „ИВАНОВ” В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „ПАРТЕНИЙ ПАВЛОВИЧ”

66254151 2122012701260092 6653555140718493696 nЕдна фотографска снимка може да бъде истинско художествено произведение на изкуството, да предава настроения и чувства, да подчертава характери или изобразява картини със силен заряд, които доставят естетическа наслада на зрителя. Естетическите качества на един фотопродукт, неговото емоционално въздействие и познавателна стойност са огромни, а когато това е направено с умение и със спазване на основните правила за композиция и пропорция, фотографията е изкуство с висока художествена и естетическа стойност.

В това се убедиха гостите на поредната фотографска изложба в Регионална библиотека „Партений Павлович”, които се насладиха на художественото майсторство на Луиза Николова и Донка Борисова от Майсторския клас на маестро Илия Иванов. В продължение на една година двете момичета са усвоявали фотографските „тайни” и умения, за да „избухнат” в танц от цветове и техники, и с таланта си да сътворят една магическа реалност, уловена от първо от сърцето, а след това и от фотообектива!

На откриването на изложбата на 8 юли, г-жа Даниела Недялкова – директор на Библиотеката, поздрави маестро Иванов и талантливите му възпитанички за художественото изящество, въплътено във фотоси. Г-жа Цветана Игнатова – директор Дирекция „Хуманитарни дейности” в Община Силистра, приветства културната проява и поднесе на авторките и на техния ментор подаръци от името на д-р Найденов – кмет на Община Силистра.

Маестро Илия Иванов, за изложбата: „Една интересна изложба в камерен формат със сюжети от няколко жанра, но добре подредена, качествено експонирана и много добре идейно-смислово композирана, с богати елементи от природа, натюрморт, портрет, експеримент и фоторазказ на две млади, но много интересни фотографки - Луиза Николова и Донка Борисова!”

Почитателите на фотографското изкуство могат да разгледат творбите, които са позиционирани в изложбеното фоайе на Регионална библиотека - на първи етаж, до края на месец юли.

В момента има 70  гости и няма потребители и в сайта