РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „ПАРТЕНИЙ ПАВЛОВИЧ” Е ЛАУРЕАТ НА НАЦИОНАЛНАТА НАГРАДА „ХРИСТО Г. ДАНОВ”


На тържествена церемония, състояла се в европейската столица на културата – град Пловдив, бяха отличени носителите на Националната награда „Хр. Г. Данов”. Призът е учреден през 1999 година от Министерство на културата и Община Пловдив. Наградата се присъжда за принос в развитието на националната книжовна култура. Насочена е към творците, свързани със създаването и разпространението на книгата. Официалната церемония по традиция се провежда в Стария Пловдив, в къщата-музей на Христо Г. Данов.
Официални гости на събитието бяха г-н Боил Банов - министър на културата, г-жа Амелия Гешева – зам.-министър на културата, Александър Държиков, зам.-кмет на община Пловдив и много други.
Регионална библиотека „Партений Павлович” – Силистра беше удостоена с две дипломи - за номинации в категориите „Библиотеки и библиотечно дело” и „Електронно издаване и нови технологии” за иновативния проект „Е-портал на паметта и знанието – маршрути на историческата памет, живото културно наследство и европейските знания”.
Директорът на Регионална библиотека „Партений Павлович” г-жа Даниела Недялкова получи Националната награда „Христо Г. Данов” - за принос в българската книжовна култура в категорията „Електронно издаване и нови технологии” за уникалния „Е-портал на паметта и знанието”.
Г-жа Теодора Димова получи голямата награда за цялостен принос в националната книжовна култура от министър Боил Банов. Пълният списък на наградените в отделните категории е публикуван на официалния сайт на Министерство на културата.
Престижната кавалетна скулптура, символ на Мъдростта, е авторска творба на Диана Райнова.

В момента има 52  гости и няма потребители и в сайта