ПОРЕДНО ПОСЕЩЕНИЕ НА ГОСТИ ОТ СЪЕДИНЕНИТЕ АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ

За втори път тази година на посещение в Регионална библиотека „Партений Павлович” бяха гости от САЩ, заедно с партньорите ни от фондация „Приятели на България”. Студенти, медицински сестри, историци, бъдещи инженери от американските щати Мичиган, Тексас и Оклахома направиха своята екскурзия сред книжовните съкровища и Мъдростта.
Г-жа Даниела Недялкова - директор на библиотеката представи пред гостите последните реализирани уникални и обществено значими проекти, както и експонираните изложби в галерийните фоайета.
Г-жа Недялкова промотира библиотечното богатство на Силистренската библиотека и оригиналните арт-пленери с уникалния Динозавър „Велко – Хубавелко”.
Гостите се запознаха с древната 19-вековна история на Силистра, записана през вековете в камък, метал и книга. Манасиевата хроника, разказваща за славното минало на крепостта Дръстър и знака @ - (АМИН) от XIV-ти век бяха особено впечатляващи за младите ни приятели отвъд океана. Те се докоснаха до великолепието на царската книжовна школа освен с Манасиевата хроника, днес заключена във Ватиканската библиотека, но и с Четвероевангелието на цар Иван Александър(XIV век), което може да се види днес в Британския музей в Лондон.
На сбогуване гостите написаха своите впечатления и пожелания към директора и екипа на библиотеката.

В момента има 54  гости и няма потребители и в сайта