ЗА БИБЛИОТЕКАТА, ЗА ДОБРИТЕ ДЕЛА И ДОБРИТЕ ТРАДИЦИИ!

На 10 май в конферентна зала „Диоген Вичев” на Регионална библиотека „Партений Павлович”, се състоя представяне на благотворителната инициатива „Чрез спорт към знание – III” / Благотворителен маратон "Чрез Спорт Към Знание III". С нея силистренската библиотека дава старт на Националната библиотечна седмица под наслов „Книгите са само началото... ”.
Директорът на Регионална библиотека „Партений Павлович” г-жа Даниела Недялкова, приветства представителите на местните медии и гостите с „добре дошли” в обновената конферентна зала. „Утрешният ден е празник на светите братя, равноапостолите Кирил и Методий. Те са покровители на Европа, но и създатели на божествената глаголица. В тези светли празнични дни, Регионална библиотека „Партений Павлович” стартира своето участие в Националната библиотечна седмица. Нашата програма е наситена с много и разнообразни събития. ” - изтъкна г-жа Недялкова.
„Ако искате да четете, да сте грамотни, да се развивате и да общувате; ако търсите информация, знания, съмишленици и подкрепа, елате в нашата библиотека!” - допълни тя.
От своя страна, авторът на идеята за благотворителния маратон г-н Александър Тодоров / Aleksandar Todorov, представи равносметката от предходните два маратона и сподели, че каузата е достатъчно добра и смислена и ще я продължи. Обяви, че седемгодишната благотворителна инициатива „Чрез спорт към знание” / Чрез Спорт Към Знание е в процес на ново развитие и в най-скоро време ще бъде учредена Фондация „Чрез спорт към знание”. Сподели своите планове за още две благотворителни инициативи през настоящата година, които бяха обстойно обсъдени и бурно аплодирани. 
Г-н Тодоров благодари на Библиотеката, на партньорите си и на присъстващите симпатизанти. Завърши с мотото, което го мотивира: „Животът е постоянен маратон, а не моментен спринт”.

В момента има 57  гости и няма потребители и в сайта