СЪКРОВИЩНИЦАТА ОТ АВТОГРАФИ
В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „ПАРТЕНИЙ ПАВЛОВИЧ”

„На любимата ми библиотека – моят дълголетен

и предан учител по литература - с поклон доземи!”

Димитър Бочев

„Автографи в колекциите на Регионална библиотека „Партений Павлович” е названието на майската експозиция в храма на мъдростта и знанието. Еспонирана във фоайето на първи етаж, изложбата разказва за обичта, преклонението и благодарността на авторите. Онази авторска обаятелност на писателите творци, които истински и неподправено изразяват своята почит към културния институт и величествен колос, наречен Регионална библиотека „Партений Павлович” в Силистра.

Дали може „да открием Бога в себе си ...”: това е въпросителната на Нидал Алгафари; „Поклон доземи” от световно известния Димитър Бочев; актрисата – доайен в българския театър Стоянка Мутафова и още много други авторитети в литературата и изкуството оставят своята словесна искра в нашата библиотека.

Словото в автографите е низ от думи, които вдъхновяват, които очароват и прочитайки дори само два или три реда, може да откриеш неподозирани и нови неща от своята собствена същност. Какво има в съкровищницата от автографи оставяме на желанието на читателите и потребителите на Регионална библиотека „Партений Павлович”, които да преоткрият и намерят ново познание, което ще обогати духовната им същност.

В момента има 58  гости и няма потребители и в сайта