В БИБЛИОТЕКАТА

ИНТЕРАКТИВНО МОБИЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ
ЗА ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ НА КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКОТО НАСЛЕДСТВО
В РАЙОНА НА КЪЛЪРАШ И СИЛИСТРА

Съвременната среда става все по-сложна и потребителят се нуждае от различни визуални означения, карти, упътвания и символи, които да му помогнат да се ориентира, да открие конкретно място или обект, който търси. Ефективните системи за навигация създават усещане за безопасност и сигурност и намаляват нивото на стрес, което хората нерядко изпитват, когато се намират в непозната среда.
Проектът „EasyGuide – interactive mobile application for promoting the historical and cultural heritage in the region of Calarasi and Silistra е интерактивно мобилно приложение за популяризиране на културното и историческо наследство в района на Кълъраш и Силистра”, съфинансиран от Европейския Съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие в рамките на Програмата Interreg V-A Румъния-България. В рамките на проекта, с водещ бенефициент - Община Силистра / Община Силистра, са позиционирани 20 киоска в Силистра, един от които в Регионална библиотека „Партений Павлович” и 15 в Кълъраш.
Киоскът представлява компютърен терминал с електронно информационно табло, който дава бърз достъп до организирана и актуална информация за значими културно-исторически обекти на територията на Силистра и румънския град Кълъраш. Екранът е с удобен тъчскрийн. Устойчивата клавиатура е изработена от неръждаема стомана, с вграден тракбол или тъчпад. Дигиталното меню на киоска е триезично – на български, румънски и английски. Менюто съдържа информация за проекта, карта с местоположението на обектите, както данни и снимки за 31 културни и исторически обекта в Силистра и 34 - в съседния румънски град Кълъраш.

В момента има 86  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си.