ПРЕДСТАВЯНЕ НА ФЕНТЪЗИ ПОВЕСТТА "ОТКРИТИЕ"

На 14 март в конферентна зала „Диоген Вичев” на Регионална библиотека „Партений Павлович” Таня Мир и силистренецът Светлин Къров представиха книгата „Откритие”. Фентъзи повест, която кара читателите да се замислят за истинския смисъл на човешкия живот, за безсмъртието и за изконните човешки ценности, които преминават непокътнати през вековете.
Гостите бяха подготвили вълнуваща изненада за присъстващите на събитието, а именно трейлър на пълнометражен филм по книгата „Откритие”, който ще бъде излъчен по кината през есента на 2019 г. Директорът на Регионална библиотека "Партений Павлович" г-жа Даниела Недялкова, поднесе поздравителен адрес, цветя и подарък от екипът на Библиотеката и пожела на младата авторка да продължи да твори с обич и вдъхновение.
Събитието се осъществи с помощта на Сдружение "Отечествен съюз" - Силистра, с председател Марийка Кърова.

ЗА КНИГАТА:
Повестта „Откритие” получава първа награда в националния литературен конкурс „Еквалибриум” през 2018-та година за млад български автор на издателство „Либра Скорп”.
Повестта е със силно синтезирано, диалогично и увлекателно изложение и на читателя се поднася изненада на всяка следваща страница… Действието се развива в района на Долината на тракийските царе, там, където според научните изследвания се е намирала древната столица на Одриското царство Севтополис. Главната героиня е младата археоложка Росица Петкова, която заедно с проф. Александър Нешев и екипа им прави необикновено откритие в тракийска гробница…

ЗА АВТОРА:
Таня Юлиянова Мирчева с литературен псевдоним Таня Мир е само на 23 години, но нейната втора творба показва млад творец със сериозна заявка за бъдещето, който с много внимание и истинско вдъхновение създава своите произведения. Първата издадена книга на Таня Мир със заглавие„Рисуваме вятъра” е поетична и излиза в съавторство с Лили Вълчева. Заедно с Вълчева Таня Мир работи и над интернет-сайта „Родна литература”, посветен на творците в българската литература.

В момента има 50  гости и няма потребители и в сайта