ПЕТА „НОЩ НА КНИГИТЕ ЗА ХАРИ ПОТЪР” В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „ПАРТЕНИЙ ПАВЛОВИЧ“

На 7 февруари силистренските почитатели на „момчето-магьосник, с белег като светкавица”, отпразнуваха петата „Нощ на книгите за Хари Потър”. Тазгодишното издание беше под наслов „Училище за магии и вълшебства „Хогуортс“ и включваше забавни идеи, „заети” от седемте книги от поредицата. За поредна година библиотекарите от „Детски отдел” Дияна Георгиева и Светла Ангелова, предложиха на малките читатели на Регионална библиотека „Партений Павлович” много книжни приключения и забавления.
Малките „магьосници”, „вещици” и „мъгъли” участваха в забавни игри, четения на откъси от любимите книги за Хари Потър и голям магьоснически куиз. Изключителен интерес предизвикаха училищната песен на „Хогуортс”; кръстословицата, в която участниците откриха скритите магически думи и играта за създаване на собствена отвара. Малките мъгъли изредиха съставките, обясниха каква е силата на магията и направиха магьосническо заклинание. Най-забавните от тях бяха:
„Вечновсякакво” (магия за всичко), „Замръзнатикус” (магия за „запецване” на хора), „Чилтоталус” (за подлютяване „чак до смърт”), „Повърницима” (за повръщане), „Изчезнинамига” (да изчезнеш на мига), „Зъбикопадикус” (да ти изпадат зъбите) , „Ликоизменикус” (да се променя лицето ти), „Дисперанто” (за отблъскване на хора), „Превръщос” (за превръщане в животно), „Акцио” (магия за призоваване), „Дримкос” (за мечтание), Стела – „ Танцувална” (за танци) и много други.
За спомен от събитието всеки от участниците получи сертификат, книгоразделител и почерпка, вдъхновена от най-вкусните магьоснически храни, описани в книгите! Защото ЧЕТЕНЕТО Е ЗАБАВНО!

В момента има 146  гости и няма потребители и в сайта