"Училище в Библиотеката"

На 4 февруари екипът на Регионална бибилиотека "Партений Павлович" посрещна ученици от V, VI и VII клас на Природоматематическа гимназия „Св. Климент Охридски”, с ръководители Снежанка Райчева, Анна Георгиева, Цанка Томова, Бистра Кулева и Гинка Миланова. Събитието беше осъществено по проект "Училище в Библиотеката", където Библиотеката е партньор.
Г-жа Даниела Недялкова - директор на Библиотеката и г-жа Мануела Енчева представиха най-новия патриотичен проект, свързан с паметниците, паметните плочи и фестивалите в Община Силистра. Учениците разгледаха тематичната изложба на Библиотеката по проекта „Портал на паметта: Паметници и паметни плочи в община Силистра" , “Корея - кимчи, обаяние, респект, елегантност, ян-ин“ с автор Йордан Георгиев и „Стара Силистра” - постоянна краеведска експозиция на Петко Герасимов.
След беседата учениците посетиха отделите „Книгозаемане”, „Изкуство”, „Краезнание” и „Справочно-информационен център” и бяха запознати със спецификата на библиотечните дейности от Милена Димитрова - зав. библиотекар-експерт „Книгозаемане”.
Гимназистите разглеждаха с интерес албуми с изящни илюстрации, запознаха се с колекции от филми, запознаха се най-малката и най-голямата книга от фондовете на силистренската библиотека, забавляваха се с очилата за виртуална реалност и програмираха с роботите Финч… След събитието много от тях споделиха желанието си да станат читатели на Библиотеката, за да могат да ползват богатството от информационни и библиографски услуги, които предлага.

В момента има 95  гости и няма потребители и в сайта