ПРИКАЗЕН КАРНАВАЛ
ПОД „ДЪРВОТО НА ЖЕЛАНИЯТА” В БИБЛИОТЕКАТА

30 юли беше най-веселия ден от „Лято в библиотеката” във Филиал-2 на Регионална библиотека „Партений Павлович” – Силистра. В последния приказен библиотечен ден, на Мери Попинс, Шехерезада, Червената шапчица и Вълка, Пепеляшка и нейната Кръстница, принцесите Покахонтас, Елза и Анастасия, Хари Потър, гостуваха г-жа Недялкова - директор и инж. Стойкова – „компютърния магьосник” на силистренската Библиотека. За колоритността на приказния карнавал допринесе и украсата, направена от децата - Сръчковци.
Разтворихме листата на „Дървото на желанията” и споделихме дали и до колко те са реализирани. Най-голямото желание на всички участници - „Съставяне на детска книга от децата”, се е сбъднало. Книжката се казва „Съкровищата на децата” и нейни автори са всички деца, участници в „Лято в библиотеката” на Филиал-2. От представената мултимедийна презентация видяхме запечатаните интересни и забавни моменти от летните занимания в библиотеката. Чрез играта „Предизвикателни изненади” показахме своите скрити таланти.
30 юли беше и малко тъжен ден, защото приключват летните занимания във Филиал-2. Децата споделиха с директора на библиотеката – г-жа Недялкова, че съжаляват за финализирането на Програма-2019 „Лято в библиотеката”. Предложиха през 2020 година летните библиотечни дейности да продължат и през месец август. Дори споделиха какво ги интересува и с какво биха искали да се занимават в Библиотеката догодина.
Позитивните емоции на карнавалния празник надделяха. Децата бяха подготвили изненади и за Мама, и за Тати – собственоръчно изработени подаръци в Библиотеката. Усмивките и вихрените танци сложиха прекрасната финална украса „2019” на „Лято в Библиотеката” във Филиал-2.

В момента има 64  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си.