Паметна среща в Силистра за 80-годишнината на Крайовския договор

Паметна среща с автори на книги за съдбата и борбите на Добруджа за свобода се проведе пред Регионална библиотека "Партений Павлович" в Силистра.
Темата на събитието бе: „Изпълненият дълг към премълчаната истина” - по повод 80-годишнината от Крайовския договор и възвръщането на Южна Добруджа в пределите на България.
Аналитичен преглед на издадените книги по темата в област Силистра направи доц. д-р Румяна Лебедова - директор на Филиал Силистра на Русенския университет „Ангел Кънчев" и автор на изследването „Златна Добруджа".
Поздравления към творците отправиха Илиян Великов - зам.-областен управител, Мария Недялкова - зам.-кмет „Хуманитарни дейности" на Община Силистра, Светла Ангелова - директор на библиотеката.
Самодейци от Народно читалище "Христо Смирненски" в Ситово поздравиха участниците в срещата с танц и стихове от Красимира Орлоева. Представено бе ревю на народни носии от преселници, събрани и съхранявани от Калинка Михайлова с описания от етнолога д-р Йордан Касабов.
Авторите на книги и изследвания през годините получиха поздравителни адреси от областния управител Ивелин Статев. Водещ - Йордан Георгиев.
Постери с документи и издадените книги представиха РБ "Партений Павлович" и отдела на Държавен архив в Силистра.

В момента има 262  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си.