На 29 ноември в Регионална библиотека „Партений Павлович” се състоя премиера на най-новата книга на Николай Табаков „Нула време”. Г-жа Даниела Недялкова – директор на Библиотеката, поздрави автора и препоръча на гостите да разгърнат страниците на тази великолепна книга, в която ще открият „една притча за… смисъла на битието, написана с чаровен благо-ироничен тон и ще бъдат омагьосани от приказния микс от северозападнали чешити и титани на човешката цивилизация.”

На автора бяха поднесени поздравителни адреси от Областна администрация, община Силистра и Регионална библиотека.

През месец декември, читателите на Регионална библиотека ще имат възможност да се запознаят с богатото литературно творчество на Николай Табаков.

ЗА АВТОРА

Николай Табаков е роден в с. Мандрица, Ивайловградско, през 1956 г. Живее географски разпиляно или географски любознателно – Димитровград, Видин, София, с. Яврово. Междувременно завършва Българска филология в СУ "Св. Климент Охридски". И пак междувременно се оказва основател и управител на издателска къща "Анубис". Николай Табаков е автор на над 10 книги, някои от които са издадени и в Русия, Сърбия и Германия. През 2009 г. печели Наградата "Роман на годината" на Съюза на българските писатели с "Няма да е все така". Други по-известни негови романи са "Изгубеното поколение" (1994), "Пинокио" (2001), "Романът Ес" (2007), "Да" (2011), "Ветровете ни мраморни" (2017).

ЗА РОМАНА „НУЛА ВРЕМЕ”

Романът на Николай Табаков "Нула време" не се чете за нула време. Просто времето на прочита е притегателно неусетно. Пред изкушеното читателско око се взривява феерия от образи, галерия от "чешити", калейдоскоп от цветни обикновени, редови личности, та до самия край на романа, който ни обдарява с усещането, че и в най-незабележимия човек има собствен космос, съизмерим с истинския в тайнствата на човешката неповторимост. Малкият град оживява в "Нула време", където мисълта за смисъла на живота и битовите дребнотемия съжителстват в необявено примирие, откровеният смях не страни от трагичното, а тъгата и болката търсят в смеха бягството от своята неизбежност.

"Нула време" е роман за безсмислието, но и за винаги наличния смисъл. Една книга-утеха за крехкия човек с неизброимите му стремежи, с честата липса на вяра в себе си, с непрекъснатото усещане за безпътица. Книга за възможността животът да бъде друг, по-добър. Роман, който пренарежда и доизмисля митове, приказки, суеверия, вярвания и очаквания с една основна мисия: да промени Човека, да го преобърне откъм доброто; откъм безкрайната любовна среща. Всъщност Николай Табаков ни представя своеобразна възхвала на любовта, чрез която светът се пренаписва, за да се превърне в място на светостта и светлината." – Лора Динкова

В момента има 272  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си.